Irak Dışişleri Bakanı Caferi: Türkiye’nin Irak’ta operasyon yapmasına kesinlikle karşıyız

  • 19 Eylül 2016
  • 1.227 kez görüntülendi.
Irak Dışişleri Bakanı Caferi: Türkiye’nin Irak’ta operasyon yapmasına kesinlikle karşıyız

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Türkiye’nin Irak topraklarında her türlü askeri operasyonuna kesinlikle karşı olduklarını belirtti.

Venezüella’da düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi liderler zirvesinde Türkiye dışişleri bakanı ile görüşen  Irak dışişleri bakanı Caferi, Bağdat yönetiminin Türkiye’deki 15 Temmuz darbesine karşı olumlu tutum sergilediğini kaydetti.

Ankara ile ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade eden Caferi, Türkiyeli  yetkililerin Kuzey Irak’ta Suriye’nin kuzeyinde yaptıkları gibi askeri operasyon yapmak istedikleriyle ilgili sözlerini hayretle karşıladıklarını söyledi. Caferi, Türkiye’nin Irak topraklarında Bağdat yönetimi ile koordinasyon yapmadan düzenleyeceği her türlü askeri operasyona kesinlikle karşı olduklarını bildirdi.

Caferi, Türkiye’den askerlerini Irak topraklarından çekmesini isterken Ankara’dan komşularıyla ilişkilerini düzeltmeye odaklanmasını istedi.

Türkiye dışişleri bakanı da, Irak’ın terörizmle mücadelesinde zafer elde etmesini temenni ederken ikili ilişkilerin güçlenmesi için çalışacaklarını söyledi.

Bilindiği gibi Türkiye savaş uçaklarının  Irak’ın kuzeyine düzenlediği  saldırılar sürekli iki ülke arasında  ilişkilerin gerginleşmesine neden oluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.