Irak Dışişleri Bakanı: Suriye’de Çatışmaların Artması Teröristler İçin Fırsattır

  • 16 Nisan 2018
  • 1.039 kez görüntülendi.
Irak Dışişleri Bakanı: Suriye’de Çatışmaların Artması Teröristler İçin Fırsattır

Irak Dışişleri Bakanı, Amerika Dışişleri Bakanlığı vekili ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Suriye’deki çatışmaların artmasının bölgenin güvenlik ve istikrarını tehlikeye atacağını vurguladı.

 Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Amerika Dışişleri Bakanlığına vekalet eden John Sullivan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Suriye’de çatışmaların artmasının bölgenin istikrar ve güvenliğine olumsuz etkileri olacağını söyledi.

Irak Dışişleri Bakanı aynı zamanda, bu konunun teröristlere Suriye ve Irak’taki yenilgilerinin ardından faaliyetlerine yeniden başlama fırsatı vereceğini belirterek, barış cesaretinin savaş cesaretinden daha fazla olduğunu vurguladı.

Sullivan bu telefon görüşmesinde, Amerika, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’ye karşı askeri saldırıları hakkında açıklamalarda bulundu ve bu saldırıda Suriye’deki kimyasal silahlarla bağlantılı tesislerin hedef alındığını ve Washington’un bu saldırıda sivillerin kurban olmaması için çaba gösterdiğini iddia etti.

Bu açıklamalardan sonra Irak Dışişleri Bakanı da Irak’ın Suriye’de siyasi çözüm inancında olduğunu vurguladı ve şunları söyledi: ‘Suriye’deki krizin çözümü için siyasi çözüm yolu temel yöntem olmalıdır ve bu ülkenin halkı, ülkelerinin kaderini kendileri belirlemelidir.’

Irak Dışişleri Bakanı aynı zamanda hangi taraf kullanırsa kullansın, kimyasal silah kullanılmasını kınadıklarını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.