Irak dışişleri bakanlığı Basra’da İran konsolosluğuna saldırıyı kınadı

  • 08 Eylül 2018
  • 1.536 kez görüntülendi.
Irak dışişleri bakanlığı Basra’da İran konsolosluğuna saldırıyı kınadı

Irak dışişleri bakanlığı sözcüsü Ahmed Mahcub, dün gece Basra’da İran konsolosluğu binasına saldırıyı kınarken bu girişimin esef verici olduğunu bildirdi.

Ahmed Mahcub, bildiride, bu gibi girişimlerin, Irak’ta yabancı temsilciliklerini ağırlama kültürüyle bağdaşmadığını belirterek, yabancı diplomatik temsilciliklere saldırmanın Irak’ın çıkarları ve dünya ile ilişkilerine zarar vereceğini bildirdi.

Dün gece Basra’da halka hizmet verilmemesini bahane ederek gösteri yapanlardan bir grup, İran’ın Basra’daki konsolosluğuna saldırı sonucu, binada yangın çıkmış ve hasar görmüştür.

Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi de, yayınladığı bildiride, saldırıyı kınarken, bu gibi girişimlerin Irak’ın düşmanlarına fırsat sağlayacağını bildirdi.

Irak Hikmet hareketi lideri Ammar Hekim de, Basra’da yaşanan gelişmelerden kaygısını bildirirken, ”Halihazırda Irak çok hassas ve tehlikeli bir süreçten geçiyor ve teamüle ve gerçekçi bir yaklaşıma ihtiyaç vardır” dedi.

Irak Asaebi Ehli Hak genel sekreteri Şeyh Kays el’Hazali de, dün gece yayınladığı bildiride, durumun çıkmaza girdiğini ve Irak başbakanı Haydar el’İbadi’nin istifa etmesi gerektiğini bildirdi.

Amerika’nın Irak’ın parçalanmasına yönelik projeyi yürüttüğünü belirten Şeyh Kays el’Hazali, “Basra’daki son gelişmeler, bu durumu çok aşikar bir şekilde ortaya koymuştur” dedi.

Irak petrolünün yaklaşık yüzde 80’inin üretildiği Basra’da, 8 Temmuz’da başlayan “yeterli kamu hizmeti sunulmadığı, elektrik ve su sıkıntısı, işsizlik ve yolsuzluk” gibi gerekçelerle düzenlenen gösterilerin şiddeti son günlerde artmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.