Irak Dışişleri Bakanlığı Kerkük’le İlgili Açıklama Yaptı

  • 17 Ekim 2017
  • 1.069 kez görüntülendi.
Irak Dışişleri Bakanlığı Kerkük’le İlgili Açıklama Yaptı

Irak dışişleri bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak, Kerkük eyaletinin tamamen kontrol altına alınması operasyonun devam edeceğini bildirdi.

İRİB haber ajansının Bağdat’tan verdiği habere göre bu bildiride, Kerkük’te başlatılan askeri operasyonun her hangi önemli bir çatışma çıkmaksızın son bulduğu, ama Bağdat merkezi yönetimin tüm Irak’ın tam kontrolünü ele geçirme konusunda kararlı olduğu bildirildi.

Irak dışişleri bakanlığı bildirisinde şöyle deniliyor: Tüm aykırı iddialara rağmen Kerkük’e giren tüm güçler Iraklıdır ve Kerkük’teki mevcut tek yabancı güçler PKK güçleridir. Kerkük operasyonundan amaç Kürt vatandaşlara karşı savaş ilanı değil de merkezi yönetimin tekrar bu bölgelerin kontrolünü ele geçirmesidir. Hatta Kürt vatandaşların büyük bölümü Irak ordusunun bu operasyonuna destek vermiştir.

Öte yandan Türkiye dışişleri bakanlığı da yazılı bir açıklama yaparak Irak merkezi yönetimin Kerkük operasyonuna tam destek verdiğini bildirdi. Bu açıklamanın bir bölümünde şöyle deniliyor:

“Irak Hükümeti’nin Kerkük’te PKK terör örgütü elemanlarına müsamaha gösterilmeyeceğine, bunların mobilize edilmesinin savaş ilanı telakki edileceğine ilişkin açıklamasını memnuniyetle karşılıyoruz.

IKBY’yi son dönemde yaptığı vahim yanlışlara bir yenisini eklememesi yönünde ikaz ediyoruz. Kerkük’te toplumsal huzur ve barışı bozmaya yeltenebilecek PKK terör örgütünün bu bölgede melce (barınak) bulmasına vesile olanlar tarafımızdan da sorumlu tutulacaktır.

Bu vesileyle, Irak’ın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına atfettiğimiz önemi bir kez daha vurguluyoruz. Irak topraklarındaki PKK mevcudiyetinin sonlandırılması bağlamında Irak hükümetiyle her türlü işbirliğine hazır olduğumuzun altını çiziyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.