Irak, Endonezya ve ABD’de Şeyh Nemr’in idamı kınandı

  • 04 Ocak 2016
  • 850 kez görüntülendi.
Irak, Endonezya ve ABD’de Şeyh Nemr’in idamı kınandı

Bugün Irak, Endonezya ve ABD’de düzenlenen gösterilerde, Arabistan’ın önde gelen din adamlarından Şeyh Nemr Bakır en-Nemr’in idamı protesto edildi.

Bugün Irak ve Endonezya’da düzenlenen gösterilerde, Arabistan’ın önde gelen din adamlarından Şeyh Nemr Bakır en-Nemr’in idamı protesto edildi.
Irak’ın güneyinde yer alan Nercef-i Eşref’te din adamları ve alimlerin katılımıyla düzenlenen gösteride, Suudi ürünlerinin boykot edilmesi istendi.
Necef’te toplanan onlarca din adamı, Şeyh Nemr’in Suudi Arabistan tarafından idam edilmesini kınayarak, Irak yönetiminden de Şeyh Nemr’in şehadetine karşı Al-i Suud rejimini kararlı biçimde protesto etmesini istediler.
Bugün Bağdat’ta kalabalık bir grup güvenlik yeşil bölgeye girerek, tüm engellere rağmen Suudi Arabistan’ın Irak Büyükelçisinin ikametgahının yakınına kadar yürüdü. Eylemciler, Suudi Arabistan’ın yeni Bağdat Büyükelçisi aleyhinde sert sloganlar attı.

Bu arada Endonezya’nın başkenti Cakarta’da Suudi Arabistan’ın Büyükelçiliği önünde yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen gösteride, tanınmış din adamı Şeyh Nemr’in idamı protesto edildi.
Aralarında insan hakları aktivistleri ve öğrencilerin de bulunduğu yüzlerce Endonezyalı Müslüman, bugün Suudi Arabistan’ın Büyükelçiliği önünde toplanarak, Şeyh Nemr’in idamı ve Suudi Arabistan’daki insan hakları ihlallerini kınadı.
New York’taki Müslümanlar da, Şeyh Nemr’in idamını protesto etti.
ABD’nin New York kentindeki Müslümanlar, bugün gösteri düzenleyerek, Şeyh Nemr’in idamı ve Suudi Arabistan’daki insan hakları ihlallerini protesto ettiler.
Kanada Dışişleri Bakanı Stephan Davin de bugün bir açıklama yaparak, Suudi Arabistanlı din adamı Şeyh Nemr’in idamını kınadı, Suud rejiminden muhaliflerin barışçıl taleplerine saygı göstermesini ve adilane bir şekilde yargılanmalarını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.