Irak Federal Polisi, Kerkük Valiliği Binasını Aldı

  • 16 Ekim 2017
  • 1.089 kez görüntülendi.
Irak Federal Polisi, Kerkük Valiliği Binasını Aldı

 Irak Federal Polisi’nin Kerkük’teki valilik binasını aldığı açıklandı. Binanın Peşmerge ile çatışma yaşanmadan alındığı duyuruldu.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi ayrıca Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelerde Irak bayrağının asılması emrini verdi.

BAI HASSAN VE AVANA PETROL SAHALARI KAPATILDI

Diğer yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkililerinin günlük 350.000 varil üretim yapan iki petrol sahasının, Bai Hassan ve Avana, güvenlik endişeleri nedeniyle kapattığı  açıklandı.

Operasyonlara dönülmesi ve sivil işçilerin dönüşünün ancak Irak hükümet güçlerinin niyetinin belli olmasının ardından sağlanacağı belirtildi.

Reuters’e konuşan Irak Petrol Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili de sözkonusu petrol sahalarının kapatıldığını doğruladı.

‘IRAK ORDUSU, KERKÜK’ÜN İÇLERİNE DOĞRU İLERLİYOR’

Kerkük’teki bazı bölgeleri ele geçirdiğini kaydeden Irak’taki ortak harekat yönetimi, ordunun Kerkük’ün içlerine doğru ilerlediğini vurguladı.

Açıklamada, Maabar Jisr Halid yerleşim biriminin, Riyad-Mektep Halid karayolunun, Maabar Meryem Bik, el Reşad-Meryem Bek karayolunun, Sinai yerleşim biriminin, Tarklan ve Yavici’nin ordunun kontrolüne geçtiği belirtildi.

Irak ordusunun gaz rafinerisini, Kerkük’ün kuzeyindeki petrol rafinerisini, polis merkezini ve Kerkük elektrik santralini de ele geçirdiği ifade edildi.

YAVER: ERBİL, KERKÜK’E YENİ BİRLİKLER GÖNDERECEK

IKBY’ye bağlı Peşmerge Bakanlığı’nın Genel Sekreteri Cabbar Yaver ise Kerkük’e Peşmerge güçlerinin konuşlandırılmasının Hubeyce, Riyad, Abbasiye ve IŞİD kontrolündeki diğer bölgelerin kurtarılmasıyla bağlantılı olduğunu belirtti.

IKBY emniyetinden bir kaynaksa, Erbil’in Kerkük’ün Taza, Tel el Varad, Mektep Halid ve Tubzava yerleşim birimlerine yeni birlikler göndereceğini söyledi.

Kaynak, bu birliklerin kentten çıkan peşmergenin yerini alacağını ve sınırın güneybatı yönünden Kerkük’e giren ordu güçlerinin yolunu keseceğini öne sürdü.

Yetkililer, Kerkük’te kanlı çatışmalar yaşanmasının beklendiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.