Irak genelinde Kudüs’e destek gösterisi yapıldı

  • 09 Aralık 2017
  • 1.083 kez görüntülendi.
Irak genelinde Kudüs’e destek gösterisi yapıldı

Irak’ın çeşitle kentleri dün, Amerikan başkanı Trump’ın Kudüs’ü ırkçı İsrail’in başkenti olarak resmiyette tanınmasını kınayan gösterilere sahne oldu.

Mehr haber ajansının Sumeriye News’dan naklen verdiği habere göre,  başta Bağdat olmak üzere, Kerkük, Neynava, Salahaddin, Kerbela ve diğer kentlerde düzenlenen gösterilerde Trump’ın kararı kınanırken  Kudüs ve Filistin halkına destek verildi.

Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi, Trump’ın Kudüs’ü ırkçı İsrail’in başkenti olarak resmiyette tanıyan kararını kınarken, Trump’ın kararını bölge ülkeleri ve onların hakimiyetlerine karşı yeni bir komplo olarak niteledi.

Bu arada Irak Haşdüş Şabi güçleri sözcüsü Kerim El’Enveri de, ‘eğer bölge ülkeleri teröristleri destekleme ve milyarlarca dolar silah satın alma yerine, terör rejimi İsrail ile savaşsalar bir tek siyonist kalmaz’ dedi.

Irak’ın tanınmış alimlerinden Ayetullah Muderrisi de, Kudüs’ün ırkçı İsrail’in başkenti olarak gösterilmesinin Arap ve müslümanlara yönelik bir darbe niteleyerek, bu komploya karşı müslümanların ve İslam ülkeleri liderlerinin ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan Irak Sadr Hareketi lideri Mukteda Sadr da, Filistin halkının  grevlerine devam etmesini isterken, Kudüs ve Filistin halkına desteklerini bildirdi.  

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.