Irak güçleri, Musul’un batısında ilerliyor

  • 13 Nisan 2017
  • 1.125 kez görüntülendi.
Irak güçleri, Musul’un batısında ilerliyor

Irak terörle mücadele güçleri, IŞİD teröristlerine karşı mücadeledeki ilerleyişlerinin devamında, Musul’un batısındaki Abar ve Tenek mahallelerini işgalden kurtarmayı başardı.

El-Alem tv kanalının verdiği habere göre, Irak ortak güçleri de Musul’un kuzey batısındaki Baduş kentine bağlı Helile köyünün büyük bölümünde kontrol sağlayabildi.

Irak güçleri, Badüş sıra dağı yakınındaki Tel-Asfure köyünü de işgalden kurtararak, IŞİD’e ait bir bomba imalathanesini tespit etti.

Irak güçleri, bini aşkın Katyuşa mermisinin bulunduğu bir depoyu Babul-Cedid mahallesinde ele geçirmeyi başardı.

“Gökgürültüsü” adlı güçler de merkezi polis ve acil müdahale güçleriyle birlikte Musul’un batısındaki bölgelerde operasyon başlattı.

Irak merkezi polis güçleri, IŞİD’in Musul’un batısındaki 3 savunma mevziine saldırarak, bazı teröristleri etkisiz hale getirdi.

Irak hava kuvvetleri de Musul’un batısındaki Sıhhat bölgesindeki IŞİD mevzilerini bombalayarak, 13 teröristi etkisiz hale getirirken dev bir silah deposunu da havaya uçurdu.

Irak Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada, Musul’un batısına düzenlenen hava saldırısında en az 20 teröristin öldüğünü bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.