Irak Güçleri’nin Selahaddin ilinde başlattığı “Lebbeyk Ya Resulullah” operasyonu tekfircilerde paniğe neden oldu

  • 19 Ekim 2015
  • 803 kez görüntülendi.
Irak Güçleri’nin Selahaddin ilinde başlattığı  “Lebbeyk Ya Resulullah” operasyonu tekfircilerde paniğe neden oldu

Irak ordusu ve Gönüllü Halk Güçleri’nin Selahaddin ilinde başlattığı geniş çaplı operasyon Musul’da panik havası oluşturdu.

İRNA haber ajansının yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre Irak ordusu ve Gönüllü Halk Güçlerinin Beyci kentini kontrol altına almasından sonra Musul’daki örgüt militanları arasında ciddi bir panik yaşanıyor.

İRNA’ya açıklamada bulunan bir yerel kaynak, “IŞİD’in Musul’daki bazı karargahları ilginç bir şekilde bir anda pasif hale geldi. Bu karargahlarda bulunanların buralardan ayrıldıkları anlaşılıyor. IŞİD’in kent içindeki devriyeleri hissedilir bir şekilde azaldı. IŞİD militanları ile yerel silahlı gruplar arasındaki çatışmalar özellikle gece saatlerinde artıyor” dedi.

Irak güçlerinin Selahaddin ilinin tamamen kurtarılması için başlattığı geniş çaplı harekat kapsamında Beyci’nin hızlı bir şekilde kontrol altına alınmasının örgüt içinde büyük bir moral bozukluğuna neden olduğunu belirten kaynak, bazı yabancı militanların ailelerini başka bölgelere nakletmeye başladığını söyledi.

Sumeriye televizyonuna konuşan Neyneva’daki IŞİD karşıtı Sünni silahlı grupların liderlerinden Muhammed Surci de IŞİD’deki panik havasına ilişkin haberleri doğruladı ve “IŞİD militanları şimdilerde saklanmaya başladı. Artık kentte çok fazla gözükmüyorlar. Beyci’nin Irak ordusu ve Gönüllü Halk Güçleri tarafından geçen Çarşamba günü hızlı bir şekilde kontrol altına alınması IŞİD için büyük bir sürpriz oldu. Onlardan birçoğu kaçarken pusuya düşürülerek öldürüldü veya esir alındı. Öldürülen militan sayısı binlerle ifade ediliyor” dedi.

Irak ordusu ve Gönüllü Halk Güçleri, Selahaddin ilinin IŞİD’den tamamen temizlenmesi hedefiyle başlattığı ‘Lebbeyk Ya Resulullah’ operasyonu kapsamında Beyci kentini ile rafinerisini ve Sıyniye’den başlamak üzere Kerkük’e bağlı Temim kenti sınırındaki el-Fetha bölgesini kontrol altına aldı.

Irak güçlerinin şu an Beyci’nin kuzeyinde ve Neyneva il sınırındaki Şirkat’a ve Kerkük’ün güneyindeki Havice’ye iki koldan operasyon yapmak için hazırlandığı bildiriliyor.

Beyci kent merkezindeki Irak Gönüllü Halk Güçleri, Pazar günü kent merkezinin büyük ölçüde temizlendiğini açıklamıştı.

Irak hava kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının Fetha civarındaki operasyonlarının aralıksız sürdüğü belirtilirken, henüz doğruluğu teyit edilmemekle birlikte Havice’ye yönelik operasyonun da başladığına dair haberler geliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.