Irak Halk Güçleri: ABD Yer Almazsa ve Irak Hükümeti Talep Ederse El-Anbar Operasyonuna Katılırız

  • 10 Nisan 2015
  • 822 kez görüntülendi.
Irak Halk Güçleri: ABD Yer Almazsa ve Irak Hükümeti Talep Ederse El-Anbar Operasyonuna Katılırız

Irak’taki Gönüllü Halk Güçlerini oluşturan gruplardan Ehl el-Hak Hareketi, Amerika’nın yer almaması ve Irak hükümetinin talep etmesi halinde el-Enbar’da yapılan operasyonlara katılacağını açıkladı.

Sumeriye televizyonunun haberine göre Ehl el-Hak Hareketi Genel Sekreteri Kays el-Hazali, Irak hükümetinin talep etmesi halinde el-Enbar’ın IŞİD işgalinden kurtarılması için başlatılan operasyonlara katılmaya hazır olduklarını açıkladı.

Kays el-Hazali, “Irak hükümeti gerçekten istemedikçe el-Enbar’da IŞİD’le savaşa katılmayız. İhtiyaç olması halinde biz bu operasyona katılmaya hazırız. Amerikan koalisyon güçleri operasyona katılmaz ve Irak hükümeti de talep ederse el-Enbar operasyonlarına katılırız” dedi.

“Irak ordusu şu an ilerliyor, umarız el-Enbar halk güçleri, Irak ordusu ve polisi bu kenti de kurtarır” diyen Şeyh Hazali, Gönüllü Halk Güçlernin desteği ile kurtarılan Selahaddin ilindeki operasyonla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Bazıları Gönüllü Halk Güçleri’nin Selahaddin ilindeki zaferini gölgelemeye çalışıyor. Halbuki bu zafer Selahaddin ili halkı ile Irak’ın güney illerinin ulusal vahdetinin bir göstergesiydi. Selahaddin ilinde kazanılan zafer, Amerikalıları sıkıntıya soktu; çünkü onlar Irak’ın işgal edilmiş bölgelerinin ancak birkaç yılda kurtarılabileceğini iddia ediyorlardı.”

Ydh

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.