Irak Halkının Amerika’nın El-Anbar Saldırısına Karşı Öfkesi Giderek Artıyor

  • 30 Ocak 2018
  • 823 kez görüntülendi.
Irak Halkının Amerika’nın El-Anbar Saldırısına Karşı Öfkesi Giderek Artıyor

Amerika’nın Irak’ın El-Anbar eyaletine düzenlediği hava saldırısına karşı Irak halkının öfkesi giderek daha da artıyor.

PressTV’nin bildirdiğine göre, Irak’lı parlamenterler Bağdat yönetiminden Amerika’nın Irak’lı sivillerin ölümüyle sonuçlanan El-Anbar’a hava saldırısına karşı gerekli adımları atmasını istedi.

Öte yandan İslami radyo ve televizyonlar birliğinin Irak’taki bürosu bu bağlamda yayınladığı bir bildiride, Amerika’nın söz konusu cinayetini kınarken, Amerika’nın son yıllarda bu gibi saldırılarını defalarca tekrarlaması dolayısıyla Bağdat yönetiminin bu konuya uygun tepki vermesi beklendiğini duyurdu.

Amerika’nın söz konusu saldırısına karşı sadece kınama bildirisi yayınlamanın yeterli olmadığı ve Amerika’nın cezalandırılması gerektiğine dikkat çekilen bildiride, kınama kararının yanında pratik adımların atılması gerektiği vurgulandı.

Bu arada Irak Nüceba hareketi genel sekreteri Şeyh Ekrem El-kabi de yaptığı açıklamada, Nüceba hareketi güçlerinin Amerika tarafından hedef alınmasının, Washington’un Irak’taki yıkıcı planlarının habercisi olduğunu bildirdi.

Bilindiği gibi Amerika, son yıllarda sözde teröristlerle mücadele bahanesiyle Irak ve Suriye’de defalarca sivilleri hedef almış bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.