Irak Haşdi Şaabi güçleri, Irak ve Suriye’Deki IŞİD güçlerinin arasını açtı

  • 31 Mayıs 2017
  • 1.042 kez görüntülendi.
Irak Haşdi Şaabi güçleri, Irak ve Suriye’Deki IŞİD güçlerinin arasını açtı

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak sivil halk direniş güçleri Haşdi Şaabi’nin IŞİD terör örgütüne karşı izlediği siyaset ve operasyonlar neticesinde Irak ve Suriye’de yer alan bu terör örgütünün güçleri arasında mesafe oluşturulduğunu ve irtibatlarının kesildiğini bildirdi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ülkede yerel ve genel seçimlerin zamanında yapılacağını belirterek, olağanüstü hal (OHAL) hükümeti iddialarını yalanladı.

İbadi, Bağdat’taki hükümet sarayında basın toplantısı düzenledi.

Bağdat’ta üst üste meydana gelen bombalı saldırılara değinen İbadi, “Terör, psikolojik ve medya zaferi elde etmek istiyor. Bunu uyuyan hücreleri olmazsa gerçekleştiremez. Bağdat’taki ortak kontrol noktalarının oluşturulması için köklü çözüm planlarımız var.” dedi.

Irak ve Suriye sınırının güvenliğini sağlamaya çalıştıklarını dile getiren İbadi, “Bunun için Ortak Operasyonlar Komutanlığı ile Haşdi Şabi arasında ortak plan söz konusu. Bu plan, başkomutan olarak benim denetiminde ortaya koyuldu.” şeklinde konuştu.

İbadi, söz konusu sınır güvenliğinin Irak ile Suriye’deki IŞİD’in artık bir araya gelemeyeceğini söyledi.

Öte yandan Haşdi Şabi ikinci tugay komutanı Kerim el-Hagani, Irak – Suriye sınırlarında derin handeklerin kazıldığını ve toprak engellerinin oluşturulduğunu ve bunun ise IŞİD terör örgütünün ölümünü garantilediğini, zira bu terör örgütüne yönelik yardımların artık tamamen kesildiğini bildirdi.

Irak ordusu ve Haşdi Şabi bir süredir Musul’u kurtarmak için bölgede geniş çaplı operasyonlar başlatmış ve artık işin sonuna yaklaşmış bulunuyorlar.

Bunun için de terör örgütünün şehirlerde sivil halka yönelik terör eylemlerini artırdıkları görülmekte, Başkent Bağdatta son patlamada 27 kişi yaşamını yitirirken 115 kişi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.