Irak hiçbir koşulda İran’a baskı politikasına uymayacak

  • 14 Mayıs 2019
  • 2.031 kez görüntülendi.
Irak hiçbir koşulda İran’a baskı politikasına uymayacak

Irak Milli Hikmet Hareketi Başkan Yardımcısı, ABD’nin İran’a karşı tek taraflı olarak yürürlüğe soktuğı yaptırımların uluslararası yasalara aykırı olduğunu ve bu yaptırımlara uymayacaklarını söyledi.

İrna’ya açıklamalarda bulunan Irak Milli Hikmet Hareketi Başkan Yardımcısı Muhsin Hekim, tüm ülkelerin ABD-İran arasındaki krizi yumuşatmaya çalışmaları getektiğini, zira bunun iki ülke ve tüm bölge ülkeleri çıkarlarına olduğunu dile getirdi.

İran ve Irak arasındaki geniş ilişkilere değinen Hekim, ‘İran ve bölgenin geçtiği bu kritik dönemde Irak’ın İran’ın yanında saf tutması, İran’ın hakkıdır’ diye konuştu.

Iraklı siyasi yetkililerin İran’a yönelik baskı ve sıkıntıların azalması için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizen Irak Milli Hikmet Hareketi Başkan Yardımcısı Hekim, Irak’ın ABD’nin İran’a karşı devreye soktuğu yaptırımlara uymayacağını ve bu yaptırıların tek taraflı ve BM çerçevesinden uzak olarak hayata geçirildiğini açıkladı.

ABD’nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımları zalimce olarak nitelendiren Iraklı siyasi yetkili, ‘Bu yaptırımlar zalimce ve insafsızcadır, çünkü uluslararası hukuka aykırı olarak hayata geçmiştir’ diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.