Irak Hizbullah Tugayları sözcüsü: ABD Irak’ta yeni terör çeteleri oluşturmak istiyor

  • 04 Mart 2018
  • 1.033 kez görüntülendi.
Irak Hizbullah Tugayları sözcüsü: ABD Irak’ta yeni terör çeteleri oluşturmak istiyor

Irak Hizbullah Tugayları sözcüsü Muhammed Mohyi, dün yaptığı açıklamada, Amerikalıların Irak’ta varlıklarını sürdürmek ve bahane bulmak için bu ülkede yeni terör çeteleri kurma hedefinde olduklarını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, el’Meyadin tv kanalı verdiği haberde, Irak parlamentosunun Irak’taki Amerikan güçlerinin Irak’tan çekilmeleri için takvim belirlemesi gerektiğini belirten Muhammed Mohyi, Amerikan güçlerinin Irak’taki varlıklarını sürdürmek için Irak hükümetine dayatmada bulunduklarını söyledi.

Mohyi, Amerikan güçlerinin Irak’ta kalmalarına kesinlikle sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi.

Irak parlamentosunun 1 mart tarihinde aldığı karara göre, Irak hükümeti, Amerikan güçlerinin ülkeden ayrılması için takvim hazırlamakla görevlidir.

Bilindiği gibi Amerikan güçleri 2011’de Irak’ta aldığı yenilgiler ardından Irak’tan ayrılmak zorunda kalmış ama 2014 yılında sözde IŞİD terör örgütü ile mücadele adı altında yeniden bu ülkeye dönmüştür.

Terör örgütü IŞİD 2014’de, Amerika ve batılı ve Arap müttefiklerinin yardımıyla Irak’ın bir bölümünü işgal etmiş ve sayısız cinayetler işlemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.