Irak Hizbullah’ı: ABD’nin Irak’taki askeri varlığına son verilmeli

  • 02 Ocak 2020
  • 716 kez görüntülendi.
Irak Hizbullah’ı: ABD’nin Irak’taki askeri varlığına son verilmeli

Irak Hizbullah Tugayları Sözcüsü Muhammed Mohi, ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği binası önündeki protestoların süreceğini vurguladı.

Al Meyadin kanalına konuşan Irak Hizbullah Tugayları Sözcüsü Muhammed Mohi, ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği önündeki protestoların süreceğini duyurdu.

ABD’nin son saldırısını bir “savaş suçu” olarak nitelendiren Muhammed Mohi, “ABD, Irak’taki herhangi bir askeri varlığına karşı olduğumuzu anlamalı. ABD’nin Irak Büyükelçiliği kendi başına Irak’ta bir ülke sayılır ve Irak’ın içişlerine müdahalesi de burada yapılıyor. ABD Irak’taki büyükelçiliğini sınırlandırmalıdır aksi takdire faaliyetlerini sürdürmeye izin vermeyeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Mohi, “ABD’nin Irak’taki siyasi sistemi değiştirme çabası her zaman başarısız kalmıştır. Halihazırda da Irak parlamentosu bu ülkenin birliklerini ülkeden çıkarmaya çalışıyor” diye konuştu.

Iraklı yetkili sözlerini şöyle sürdürdü: “ABD Irak’ta bir iç savaş gerçekleştirmeyi planlıyordu ancak başaramadı. ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği binası önündeki protestolar elçiliğin kapatılması ve Amerikan  birliklerinin Irak’tan çekilmesine kadar devam edecektir. Bununla ilgili parlamentoda çabalarımız devam edecek” dedi.

Bu arada Irak Hizbullah Tugayları, Irak halkının ABD büyükelçiliği önünde düzenlenen gösteriye görkemli katılımlarının takdire şayan olduğunu zira bu büyükelçiliğin aslında ‘casusluk ve şer’ amaçlı kullanıldığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.