Irak Hizbullahı: Amerika’nın baskısı, Musul’un kurtarılması operasyonunu ertelemiştir

  • 04 Şubat 2017
  • 1.043 kez görüntülendi.
Irak Hizbullahı: Amerika’nın baskısı, Musul’un kurtarılması operasyonunu ertelemiştir

Irak Haşd’uş Şaabi halk direniş güçlerine bağlı Hizbullah tugayları sözcüsü Caferi el-Hüseyni, Amerika’nın Irak üzerindeki ağır baskısının, Musul’un kurtuluş operasyonunun gecikmesine sebep olduğunu bildirdi.

Dün İRNA’ya açıklamada bulunan el-Hüseyni, Haşd’uş Şaabi güçlerinin, Telaferin tamamen IŞİD terör örgütünden kurtarılması amacıyla ablukayı gittikçe daraltmakta olduklarını bildirdi.

Bu mesele için gerekli tedbirlerin alındığını ve bu hususta taktiksel operasyonun gerçekleştiğini ama Telaferin tamamen kurtarılması operasyonu emrinin şimdilik verilmediğini belirten Irak Hizbullah tugayları sözcüsü Caferi el-Hüseyni, IŞİD terör örgütünün geçen hafta Suriye’ye geçebilmek için büyük bir operasyon yaptığını, bunun sebebinin ise IŞİD’in artık Irak’ta yolun sonunda olduğunu fark ettiğini ve bunun için de kendi güçlerini Suriye’ye kaçırmaya çalıştığını söyledi.

Hizbullah tugayları sözcüsü Caferi el-Hüseyni, Musul’un kurtarılması meselesinde Başika’da askeri güç bulunduran Türkiye’nin olumsuz tutumuna da temasla, Türk askerlerinin Başika’daki varlıklarının son bulması durumunda Musul’un batı kesiminin daha hızlı kurtarılabileceğini bildirdi.

Bağdat yönetimi defalarca Türkiye’den kendi askerlerini Başika’dan çekmesini ve Irak toprak bütünlüğünü resmiyete tanımasını istemiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.