Irak Hizbullahı, Cesedin İzzet Duri’ye Ait Olduğunu Tespit Ettiklerini, Cesedin Irak Hükümetine Teslim Edileceğini Açıkladı

  • 20 Nisan 2015
  • 823 kez görüntülendi.
Irak Hizbullahı, Cesedin İzzet Duri’ye Ait Olduğunu Tespit Ettiklerini, Cesedin Irak Hükümetine Teslim Edileceğini Açıkladı

Irak Hizbullah güçleri, geçtiğimiz günlerde Tikrit’te öldürülen Irak’ın eski diktatörü Saddam Hüseyin’in yardımcısı ve sağ kolu olarak bilinen İzzet ed’Duri’nin cesedi üzerinde yapılan ilk incelemelerde, cesedin ed’Duri’ye ait olduğunun doğrulandığını ve bugün itibariyle cesedin Irak hükümetine teslim edileceğini söyledi.

Ed’Duri, el’Haşed eş’Şaabi halk milis güçleri tarafından öldürüldü.

Sözkonusu grup yayınladığı bildiride, Irak Hizbullah güçleri istihbaratı elemanlarının İzzet İbrahim’in yakalanması ve öldürülmesini kolaylaştırmak için aşiretlerle gerekli bilgileri paylaştığını bildirdi.

Bildiride, ed’Duri’nin cesedi üzerinde yapılan ve yakınlarının da tanıklık ettiği ilk araştırmalarda cesedin ed’Duri’ye ait olduğunun teyit edildiğine yer verilirken cesedin Hizbullah güçlerinin elinde olduğuna yer verilmiştir.

Irak haber kaynakları 17 nisan günü Selahaddin eyalet valiliğine dayanarak verdikleri haberlerde, Ed’Duri’nin Tikrit’te öldürüldüğünü bildirmişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.