Irak Hizbullahı: İran’ın desteği IŞİD’in sonunu getirdi

  • 01 Aralık 2017
  • 995 kez görüntülendi.
Irak Hizbullahı: İran’ın desteği IŞİD’in sonunu getirdi

Haşdi şabi alt kademelerinden İslami direniş gruplarından Irak Hizbullahının askeri sözcüsü yaptığı açıklamada, İslam inkılabı rehberinin desteği ve Kudüs Gücü komutanı general Süleymani’nin meydandaki varlığının Irak ve Suriye’de IŞİD’in sonunu getirdiğini söyledi.

Cafer el-Hüseyni dün İRNA’ya yaptığı açıklamada, Irak, Suriye ve Lübnan’da IŞİD terör grubuna karşı zaferin, İran İslam cumhuriyetinin bu ülkelere sadakatli desteği ve onların toprak bütünlüğünü, Amerika, Suudiler ve siyonist rejimin tehditlerine karşı koruması ile gerçekleşebildiğini söyledi.

El-Hüseyni İran İslam cumhuriyetinin desteği olmasaydı, şu anda Irak ve Suriye’de direnişin gerçekleşmeyeceği, Irak ve Suriye adında ülkelerin olamayacağını belirtti.

Irak Hizbullah’ı Ketaeb askeri sözcüsü Kudüs Gücü komutanı general Süleymani’nin IŞİD’in yok olmasındaki rolü hakkında da generalin bizzat savaş sahnelerinde var olduğunu ve IŞİD terör çeteleri ile çatışmada İslami direniş grupların faaliyetlerini denetlediğini, IŞİD ile mücadelede en bariz şahsiyet olduğunu söyledi.

17 Kasım tarihinde Irak’ın el-Anbar eyaletinin batısında Rawa kenti ve Suriye’de de 19 Kasım tarihinde el-Bukemal kentinin işgalden kurtarılması ile Amerikan-siyonist terör çetesi IŞİD’in dosyası İran İslam cumhuriyetinin etkin desteği ve direniş ekseninin mücadelesi ile kapandı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.