Irak Hizbullah’ı: İşgalci ABD Askerlerini Irak’tan Çıkarmalı

  • 31 Aralık 2017
  • 1.180 kez görüntülendi.
Irak Hizbullah’ı: İşgalci ABD Askerlerini Irak’tan Çıkarmalı

Irak Hizbullah Tugayları (Ketaibu Hizbullah), Irak’ın Amerika tarafından işgalinin sona ermesinin altıncı yıldönümü münasebetiyle yayınladıkları bildiride Amerika kuvvetlerine, Irak topraklarını gönüllü olarak terk etmeleri yoksa zora başvuracakları uyarısında bulundu.

Irak Hizbullah Tugayları (Ketaibu Hizbullah) bir bildiri yayınlayarak; Amerika’nın boş bahanelerle kuvvetlerini Irak’a göndererek, bu ülkenin topraklarını bir kez daha kirletmeye çalıştığını açıkladı.

Irak Hizbullah Tugayları, Irak’ın Amerika tarafından işgalinin sona ermesinin altıncı yıldönümü münasebetiyle yayınladıkları bu bildiride şu ifadelerde bulundu: ‘İşgalci Amerika ordusu, mücahitlerimizin vurduğu darbe sonucu, Irak’ın 9 yıldır işgalinin ardından 2011 yılının sonunda, kuvvetlerini bu topraklardan çıkarmak zorunda kaldı ve Irak’ın asil direniş kuvvetleri, iradelerinin, dünyadaki bütün işgalci ve zorba kuvvetlerden daha sağlam olduğunu kanıtladı ve büyük stratejik yenilgiyi, dünyanın en güçlü ordusuna yaşattı.

Ketaibu Hizbullah, Amerika’nın yenilgisinde ve bu ülkeyi hatta belirlenen zamandan önce kuvvetlerini Irak’tan çıkarmaya mecbur bırakmada önemli bir rol oynamıştır. Bu zaferin yıldönümü, Irak halkının IŞİD teröristleriyle mücadelede elde ettikleri büyük tarihi başarıyla eş zamanlı olmuştur.

Irak’ın Amerika’nın işgalinden kurtulması ülkeyi, Washington’un Irak halkının egemenliğine tamamen hâkim olması ve bu ülkenin bölünmesi için yapılan şeytani komplolardan korudu ve Amerika’nın ve bazı Arap ülkelerinin desteklediği IŞİD teröristlerinin yenilgisi de halkı, toprağı, kutsalları ve Irak’ın varlığını tehdit eden komplonun ikinci kısmının ortadan kalkması anlamına gelmekteydi.

Irak’ın fedakâr halkının bu zor aşamayı geride bırakmasının ve Irak’ın şimdi özgür ve güçlü olmasının ardından, Amerika boş bahanelerle kuvvetlerini Irak’a göndererek, bu ülkenin topraklarını bir kez daha kirletmeye çalışıyor.’

Bildirinin sonunda, Amerika’nın yeniden Irak’a dönme düşüncesini aklından çıkarması uyarısında bulunuldu ve Irak hükümetinden ve meclisinden, Amerika kuvvetlerinin Irak’taki varlığı konusunda kesin bir duruş sergilemeleri istendi.

Irak Hizbullah Tugayları, Irak’ta bulunan Amerika kuvvetlerine, gönüllü olarak Irak’ı terk etmemeleri halinde, zorla çıkarılacakları uyarısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.