Irak Hizbullahı: İşgalci Amerika Irak’ta Oldukça Direnişin Silahı da Olacak

  • 05 Mart 2018
  • 1.117 kez görüntülendi.
Irak Hizbullahı: İşgalci Amerika Irak’ta Oldukça Direnişin Silahı da Olacak

Irak İslami Direniş Hareketi Sözcüsü; Amerikalıların Irak’ta bulunduğu sürece direnişin silahının patlamaya tam hazır olacağını belirtti.

Irak Hizbullah Tugayları Sözcüsü Cafer Hüseyni, İtticah Press televizyon kanalına yaptığı açıklamada; direnişin Amerikalılara karşı mücadele kararını aylar önce aldığını, Amerikan askerleri Irak’ta olduğu sürece direnişin silahının da tam hazır olacağını ifade etti.

Amerikalıların Irak’taki varlığını korumakta ısrarlı olduğunu ancak direnişin buna karşı olduğunu ifade eden Hizbullah Sözcüsü; mücadele şeklinin geçmiştekinden çok farklı olacağını, Amerikalılar’ın kullandığı yöntemler ve bulunduğu girişimlerin asla işe yaramayacağını kaydetti.

Yeni taktiklerin geçmişteki hiç benzemeyeceğine dikkat çeken Hüseyni; direnişin imkanlarının kat kat arttığını hatırlatarak, Amerikan askerlerinin Irak ordusu ile ortak üsleri kullanmaya çalıştığını, ancak onları, Amerikalılar için canlı kalkan olmaktan uzak durmaları konusunda bilgilendirdiklerini, Amerikalılara da sahadan mesajlar gönderdiklerini ifade etti.

Irak Hizbullah Tugayları Sözcüsü ayrıca; Amerikan askerlerinin Irak’ta kalmasını isteyenleri, Amerikan uşağı olarak niteledi.

Hüseyni ayrıca düzenlenecek parlamento seçimlerine de işaretle, Komutanlığı’nın yaptığı açıklamanın yeni bir şey olmadığını, direnişin geçmişte seçimlere katılmadığını ve seçimlere katılma niyeti olmadığını, Hizbullah Ketaibi’nin ne geçmişte ve ne şimdi seçimlere katılmadığını, komutanlığın bu açıklama ile kendi tutumuna vurgu yapmış olabileceğini belirtti.

Hüseyni; Fetih listesinde yer alan isimlerin çoğunun dini merciliğin çağrısına lebbeyk diyerek en değerli sermayelerini feda eden ve ABD’nin aracı olan IŞİD ile mücadele eden direniş ve Haşdi Şabi gruplarından oluştuğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.