Irak Hizbullahı Komutanı: IŞİD Irak’ı İşgal Edebilseydi Bugün IŞİD Fars Körfezi’nin Prenslerinin Saraylarındaydı

  • 21 Temmuz 2016
  • 833 kez görüntülendi.
Irak Hizbullahı Komutanı: IŞİD Irak’ı İşgal Edebilseydi Bugün IŞİD Fars Körfezi’nin Prenslerinin Saraylarındaydı

Irak Hizbullahı Üst Düzey Komutanlarından Şeyh Ebu Talip el Saidi; Musul ve Selahaddin’in IŞİD işgaline geçtikten sonra İran kendisi ile Irak arasında ilişki köprüsü kurarak büyük askeri ve lojistik yardımlarda bulundu. Tüm Irak siyasetçilerinin açıkladıklarına göre; İran olmasaydı IŞİD Bağdat’ı da işgal edebilirdi.

Eğer IŞİD Irak’ı işgal edebilseydi bu gün IŞİD Fars Körfezi’nin prenslerinin saraylarına kadar girmişti. Yazıklar olsun ki onlar bu tehlikenin ne kadar önemli olduğunu anlamayıp hala da IŞİD’E yardımlarda bulunuyorlar.

Saidi; Amerika ve Suudilerin IŞİD’e karşı savaştığı iddiasının yalan olduğunun altını çizerek, Amerika’nın Irak’ta olan planları ve Siyonist rejimin Lübnan’ın güneyinde olan planları ve Suudi Arabistan’ın bölgede tekfircilik planları başarısızlığa uğradıktan sonra bunlar işbirliği yaparak IŞİD’i oluşturdular. Amerika işgalcilik döneminde ona ceza veren halktan intikam almak amacıyla IŞİD’i Irak halkının başına bela olarak getirdi. Amerika terörist örgütlere olan yardımını hiçbir zaman durdurmamıştır ve şimdi hatta BM’de terörist örgüt olarak tanımlanan Ceyş el-Feth’e Suriye’de yardım ediyor.

Irak Hizbullahı Komutanı, biz Felluce’de IŞİD’in 4 liderini ve yüzlerce elemanını zararsız hale getirdik deyip, şu an Irak silahlı kuvvetleri ve direniş cephesinin başka gruplarıyla işbirliğindeyiz ve Musul operasyonuna hazırlık yapıyoruz. Bu operasyon çok yakında gerçekleşecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.