Irak Hizbullahı, Tüm Güçlerinden Teyakkuza Geçmelerini ve Her An Hazırlıklı Olmalarını İstedi

  • 18 Mayıs 2015
  • 982 kez görüntülendi.
Irak Hizbullahı, Tüm Güçlerinden Teyakkuza Geçmelerini ve Her An Hazırlıklı Olmalarını İstedi

El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre Irak Hizbullah Tugayları dün yazılı bir açıklama yaparak, ortaya çıkan özel güvenlik şartlarına temasla, kendi tüm güçlerinden teyakkuza geçmelerini ve her an hazırlıklı olmalarını istedi.

Irak Hizbullah Tugayları bu bildiride kendi tüm güçlerinden derhal kendi karargahlarında toplanmalarını istedi,
Ulaşan diğer haberlerde ise Irak Hizbullah Tugayları, orduya gerekli desteği sağlamak amacıyla Felluce’nin güney doğusunda yer alan birinci tümen merkezinde toplanmaya başlamışlardır.

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Haşdi eş-Şa’bi güçlerinden, Anbar vilayetini IŞİD’den kurtarmak için kente girme talimatı verdi.

Irak resmi televizyonunun haberine göre, İbadi, Anbar’ı IŞİD’den kurtarmak için kentin yerel hükümeti, aşiret liderleri ve din adamlarının talebi üzerine Haşdi eş-Şa’bi güçlerinin diğer güvenlik güçleri ve Sünni aşiret güçleriyle birlikte örgüte karşı savaşması için Anbar’a girme talimatı vermişti.

Ramadi şehrinin IŞİD terör örgütünün eline geçtiğine dair bir takım haberler yayınlanmıştır ancak bu haber şimdiye kadar Irak resmi yetkililerince doğrulanmamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.