Irak Hizbullah’ından ABD ordusuna uyarı

  • 03 Nisan 2017
  • 1.715 kez görüntülendi.
Irak Hizbullah’ından ABD ordusuna uyarı

Irak Hizublah Tugayları sözcüsü Cafer hüseyni, Amerika’nın Irak’ta işgalciliğini sürdürmek için gerekçe üretme peşinde olduğunu, ama Hizbullah güçlerinin bu işgalciliğe karşı direnme konusunda kararlı olduklarını bildirdi.

Sky News kanalının verdiği habere göre Cafer Hüseyni, Amerika’nın Irak’taki askeri varlığı hangi amaçta olursa olsun işgalcilik olduğunu, Hizbullah güçlerinin Amerikalıların her hareketini yakın kontrol altında bulundurduklarını ve Musul’da teröristlere karşı savaşın kesinleşmesini beklediklerini bildirdi.

Irak Hizublah Tugayları sözcüsü Cafer Hüseyni, Amerika’nın Irak’taki projelerinin bir sonunun olmayacağını ve Musul operasyonunun tamamlanması ardından Amerikan güçlerinin Irak topraklarından çıkmamaları durumunda  direniş silahının onlara yöneleceğini bildirdi.

Irak Ehli Sünnet müftüsü Mehdi es Sumeydi de Sumeriye televizyonuna yaptığı açıklamada, Amerikalıların Irak’a geri dönmeleri durumunda, kendisinin onlara karşı silah kuşanarak savaşacak ilk kişi olduğunu, kesinlikle Irak’ın bölünmesine ve etnik savaş çıkarılmasına karşı olduğunu bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.