Irak Hristiyan Gönüllü Kuvvetleri, Haşdi Şabi Kanunun Onaylanmasını Destekledi

  • 28 Kasım 2016
  • 1.018 kez görüntülendi.
Irak Hristiyan Gönüllü Kuvvetleri, Haşdi Şabi Kanunun Onaylanmasını Destekledi

Haşd-i Babiliyyun olarak adlandırılan Irak Hristiyan Kuvvetleri Komutanı, Irak’ta Gönüllü Halk Güçleri kanununun onaylanmasını destekleyerek, bu yasanının kabulünün bu kuvvetleri terörle mücadele konusunda teşvik edeceğini söyledi.

Babiliyyun Kuvvetleri Komutanı ve Irak Parlamentosunda Hristiyan temsilci olan Riyan El-Keldani, Irak Parlamentosu tarafından Haşd El-Şabi kanunun kabul edilmesini destekledi.

El-Keldani bu kanunun onaylanmasından övgüyle bahsederek, “Haşd El-Şabi kanunu Irak savaş kuvvetlerinin IŞİD’e karşı savaştaki haklarını garantilemektedir ve bu kuvvetler için bu savaşta önemli bir teşvik vesilesi olmuştur” dedi.

Riyan El-Keldani Irak kuvvetleri koalisyonu olmak üzere bazı siyasi koalisyonların bu kanuna yönelik itirazlarına tepki göstererek şunları söyledi: “Bu kanunun onaylanması ile ilgili olarak, karşı çıkanlarla ve itirazda bulunanlarla görüşmede bulunacak ve uzlaşma sağlayacağız.”

Bu kanun ile birlikte Haşd El-Şabi olarak adlandırılan Irak Gönüllü Halk Güçleri Irak Silahlı Kuvvetlerinin bir parçası olacaktır ve doğrudan Başkomutan olarak Başbakan’ın kontrolü altında bulunacaktır.

Irak Başbakanı Haydar El-İbadi bu kanunun onaylanmasını destekleyerek, bu kanunun onaylanmasını Irak’ın toprak bütünlüğünün garantisi olarak değerlendirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.