Irak Hükümeti, Türkiye Rejiminin Himayesinde Bulunan Tarık Haşimi İçin Uluslar Arası Yakalama Kararı Çıkartmaya Çalışıyor

  • 16 Nisan 2015
  • 892 kez görüntülendi.
Irak Hükümeti, Türkiye Rejiminin Himayesinde Bulunan Tarık Haşimi İçin Uluslar Arası Yakalama Kararı Çıkartmaya Çalışıyor

Irak hükümeti, terör eylemlerinde bulunmakla suçlanarak yargılanan ve ardından birkaç kez ölüme mahkum edilen Tarık HaÅŸimi’nin yakalanması için Ä°nterpol ile görüşmeleri baÅŸlatmıştır.

En-Nahil haber ajansının bugün verdiÄŸi habere göre ÅŸu anda Türkiye’de Ankara hükümetinin himayesi altında Irak’a karşı komplo giriÅŸimlerini sürdürmekte olan firari Tarık HaÅŸimi’nin yakalanarak Irak’a teslim edilmesi için BaÄŸdat’la Ä°nterpol yetkilileri arasında görüşmeler sürdürülmektedir.

Arap BirliÄŸi Suçlarla Mücadele ofisi baÅŸkanı Mehdi Hadi el-Fakiki’den naklen en Nahil’in bildirdiÄŸine göre, Irak hükümeti, HaÅŸimi hakkında tehlikeli suçlularla ilgili olan kırmızı bülten çıkartılmasına çalışıyor.

El-Fakiki, HaÅŸimi’nin son dönemde Türk vatandaÅŸlığını aldığını ve hakkında interpol kırmızı bülteninin çıkartılması durumunda tüm ülkelerin bu konuda gerekli iÅŸbirliÄŸinde bulunmakla mükellef olduÄŸunu bildirdi.

Ä°rib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.