Irak hükümetinden Yerel Kürt Yönetimi’nin referandum kararına tepki

  • 10 Haziran 2017
  • 926 kez görüntülendi.
Irak hükümetinden Yerel Kürt Yönetimi’nin referandum kararına tepki

Irak başbakanlık ofisi, Irak Yerel Kürt Yönetimi’nin bağımsızlık için referandum düzenleme kararına tepki göstererek, ‘Irak’ın geleceğinde bütün Iraklıların karar vermesi gerekir’ dedi.

El’Malume haber sitesine göre, Irak başbakanlık ofisi sözcüsü Saad el’Hadisi, Kürt yerel yönetiminin referandum kararına tepki göstererek, atılacak her adımın  Irak anayasasına göre olması gerektiğini söyledi.

Irak başbakanlık ofisinin bildirisine göre, bu ülke hükümetinin anayasaya göre, federal hükümet ve etnikler ilişkisini düzenleme ve her iki tarafın yetkilerini belirlemede kanuni ve siyasi merci olduğuna vurgu yapıldı.

Irak hükümetinin bildirisinde, atılacak her adımın anayasaya uygun olması gerektiği ve Irak’ın geleceğinin yalnızca bir tarafla ilgili olmadığı aksine bütün Iraklıları ilgilendirdiği ve bundan dolayı bütün Irak halkının ülkenin geleceğinin belirlenmesinde sözsahibi olması gerektiğine dikkat çekildi.

Geçen çarşamba günü Irak’ta Goran ve Komel hareketi dışındaki kürt siyasi partiler Kürt yerel yönetim başkanı Mesut Barzani’nin çağrısı üzerine  Irak Kürd bölgesinin Irak’tan ayrılmasıyla ilgili 25 eylül tarihinde referandum düzenlenmesini kabul etmişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.