Irak İçişleri Bakanlığı: Ebubekir Bağdadi Yaşıyor

  • 17 Temmuz 2017
  • 1.288 kez görüntülendi.
Irak İçişleri Bakanlığı: Ebubekir Bağdadi Yaşıyor

Irak İçişleri Bakanlığı, terör örgütü IŞİD’in elebaşı Ebu Bekir Bağdadi’nin ölüm haberini reddederek, Bağdadi’nin sağ olduğunu ve Suriye’de gizlendiğini duyurdu.

 

Irak İçişleri Bakanlığına bağlı Anti-terör birimi yöneticisi Ali Basri, IŞİD elebaşı Ebubekir Bağdadi’nin ölmediğini belirtip, IŞİD’in dünyanın farklı kentlerinde terör eylemleri yapmak için plan yaptığını ifade etti.

Irak’ın resmi ‘Sabah’ gazetesine konuşan Ali Basri, Ebubekir Bağdadi’nin Suriye’de gizlendiğini, ama Rakka’da olmadığını söyledi.

Bağdadi’nin ölümüne dair çıkan haberleri yorumlayan Basri, “Anti-terör birimi, IŞİD’le ilgili tüm gelişmeleri takip ediyor. Eğer bu haber doğru olsaydı bizim haberimizin olmaması mümkün değildi. Bağdadi’nin öldürüldüğüne dair haberler propaganda amaçlı” dedi.

Basri, IŞİDin yakın bir zamanda dünyanın çeşitli kentlerinde terör saldırıları yapmak için plan yaptığını da sözlerine ekledi.

Musul’un tamamen işgalden kurtarılmasının ardından IŞİD 11 Temmuz’da yaptığı açıklamada, Bağdadi’nin ölüm haberini doğruladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.