Irak ile İran arasında demiryolu hattı anlaşması imzalandı

  • 14 Nisan 2015
  • 728 kez görüntülendi.
Irak ile İran arasında demiryolu hattı anlaşması imzalandı

Irak ile İran arasında yeni demir yolu hattı kurulması konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi. Irak Ulaştırma Bakanı Bakır ez-Zübeydi, İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Abbas Ahundi ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Irak’ın güneyindeki Basra ile İran sınırındaki Şellamice arasında 32,5 kilometre uzunluğunda iki ülkeyi birbirine bağlayan bir demir yolu hattının inşa edilmesi konusunda İran ile anlaştıklarını belirtti.

İran ile ulaşımı kolaylaştırmasının yanı sıra Irak’ı bir çok ülkeye bağlayacak projenin maliyetinin ülkesi tarafından karşılanacağını ifade eden Zübeydi, söz konusu mesafe içerisinde Fırat ve Dicle nehirlerinin Basra Körfezi’nden denize dökülmeden önce birleştikleri “Şatt’ül-Arab” üzerinden geçmesi planlanan köprünün yapım masraflarını ise İran’ın karşılayacağını kaydetti.

Zübeydi, bakanlığın söz konusu projeyle ilgili tüm hazırlıkları tamamladığını belirterek, Irak’ın İran üzerinden Çin’e bağlanmasının hedeflendiği demir yolu hattının yakında inşasına başlanacağını ifade etti.

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Ahundi de “Şatt’ül-Arab” üzerinden geçecek köprünün yapım maliyetinin 45 milyon dolar olduğunu belirterek, inşasının 20 ay içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.