Irak: İran karşıtı ambargoları uygulamayacağız

  • 08 Ağustos 2018
  • 1.333 kez görüntülendi.
Irak: İran karşıtı ambargoları uygulamayacağız

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, ülkesinin, Amerika tarafından İran aleyhine uygulanan ambargolara iştirak etmeyeceğini bildirdi.

Düzenlediği haftalık basın toplantısında bu konuyu belirten İbadi, Irak hükümeti olarak ülkesi ve milletini desteklemekle görevli olduklarını vurgulayarak, ‘’Irak, uluslararası ambargolara karşıdır ve bu konuda Irak’ın da tecrübesi vardır ve Irak aleyhindeki ambargolar Irak’ın ve Irak halkının zayıflanması ile sonuçlanmıştı’’ dedi.

İbadi, ‘’Bağdat, İran karşıtı Amerika zalimce ambargolarına karşıdır, Biz aynı zamanda ülkenin ve halkın idare edilmesi gerektiğinin farkındayız ’’ diye konuştu.

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum da, İbadi’den önce yaptığı açıklamada ülkesinin Amerika’nın uyguladığı ambargolara bağlı kalmasının zor olacağını söyledi.Masum, Elhore TV Kanalına verdiği mülakatta, ‘’Irak’ın şartları ve İran ile olan ilişkilerinin içeriği, Amerikan’nın İran aleyhine ambargolarına bağlı kalmasını zorlaştıracaktır. Irak bu gerginliklerde taraf tutmamalıdır’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.