Irak: İran’dan elektrik ve doğalgaz ithalatı devam edecek

  • 23 Nisan 2019
  • 2.070 kez görüntülendi.
Irak: İran’dan elektrik ve doğalgaz ithalatı devam edecek

Irak’lı yetkililer, ABD’nin İran karşıtı yaptırımlarına rağmen, Irak yönetiminin İran’dan doğalgaz ve elektrik ithalatına devam edeceğini duyurdu.

Beyaz Saray, Pazartesi günü başkan Trump’ın bazı ülkelerin İran’dan petrol ithalatı konusunda tanınan  muafiyetin uzatılmayacağı yönünde karar aldığını bildirdi. ABD, daha önce Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Türkiye, İtalya, Yunanistan ve Tayvan olmak üzere 8 ülkeye İran’dan petrol ithalatı konusunda 6 aylık bir süre için muafiyet tanıdığını bildirmişti.

Irak parlamentosu Enerji Komitesi üyesi Rezzak Mehibs bu bağlamda yaptığı açıklamada, Washington’un ABD’nin tek taraflı yaptırımlarının Irak için bağlayıcı olmadığını bilmesi gerektiğini kaydederek, Irak’ın İran ile ticaret, ekonomi ve güvenlik gibi alanlarda işbirliği yaptığını ve İran enerjisinden yararlanmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Öte yandan Irak parlamentosu dış ilişkiler komitesi üyesi Müsenna Emin yaptığı açıklamada ABD’nin İran’dan petrol ithalatı konusunda muafiyetlerin uzatılmayacağı yönündeki kararında ısrarcı olması durumunda, bölgenin büyük bir krize maruz kalacağını kaydederek, Irak’ın İran ile ilişkilerini kesemeyeceğini ve iki ülkenin birbiri ile sıkı ilişki içinde olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.