Irak İsrail’den Tazminat Talep Edecek

  • 17 Haziran 2016
  • 793 kez görüntülendi.
Irak İsrail’den Tazminat Talep Edecek

Irak Meclis Başkanı Birinci Yardımcısı Hemmam Hamudi yaptığı açıklamada, niyetlerinin İsrail’i, 1981’de Irak’ın nükleer reaktörünü vurduğu için dava etmek olduğunu söyledi.

Hamudi, İsrail’in 1981’de Osirak Nükleer Reaktörünü savaş uçaklarının 10 ton bomba bırakmak suretiyle imha ettiğine işaret ederek, “Birleşmiş Milletlerin kararını etkinleştirmek ve İsrail’in reaktörü imha etmesinden doğan mali zararı tahsil etmek için dava açmak niyetinde olduklarını” belirtti.

Hammam Hamudi, “Irak’ın reaktörün imha edilmesinden dolayı İsrail’in mali tazminata mahkum edilmesi için dava açmakta kararlı olduklarını” ifade etti.

İsrail’in Temmuz saldırısı münasebetiyle yapılan programda konuşan Irak Parlamentosu Dışilişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı Abdulbari Zibari, “İsrail’in 1981’de bombaladığı nükleer reaktörden dolayı Birleşmiş Milletlerin 487 sayılı kararı gereğince tazminat talep etme haklarının bulunduğunu” söyledi.

Abdulbari Zibari konuşmasında, “daha önce İsrail’den tazminat talep etmek için bir girişimde bulunmak istediklerini, fakat uluslararası destek bulamadıklarını” ifade etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi Ülkelerden daha önce destek alamadıklarını söyleyen Zebari, “İsrail’in tazminata mahkum edilmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi ülkelerin desteğinin gerekdiğini” belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.