Irak Kürt bölgesinde 2700’den fazla IŞİD mensubu yakalandı

  • 17 Haziran 2018
  • 1.534 kez görüntülendi.
Irak Kürt bölgesinde 2700’den fazla IŞİD mensubu yakalandı

Irak Kürt bölgesi yetkilileri, 2017 yılının sonundan 2018 Mart ayına kadar en az 2750 IŞİD üyesinin tutuklandığını bildirdiler.

İSNA’nın Mısır el’Yevm es’Sabe’e gazetesine dayanarak verdiği habere göre, Irak Erbil hükümeti uluslararası raporları takip sorumlusu Dindar Zibari, ”Tutuklanan IŞİD’lilerin çoğu Irak uyruklu ve geriye kalanlarda da Arap ülkeleri ile diğer ülkelerin uyruklularıdır’ dedi.

Zibari, Kürt bölgesinin bunlardan yüzlercesini Federal Hükümet’in isteği üzerine Bağdat’a teslim ettiğini belirterek, ‘Erbil, bu konuda daha fazla IŞİD üyesini vermek için Bağdat’la işbirliğine hazır’ dedi.

Ayrı bir habere göre, Irak’ta Arap ülkeleri uyruklulardan ömür boyu hapis cezası alan tutuklulardan 350 kadarı kadın tutukludur.

Başka bir habere göre, sözkonusu kişilerin haklarında karar verilmesinin ardından Kazımiye Islah Cezaevi’ne gönderildiği anlaşılıyor.

Irak’ta tutuklu bulunan ve haklarında idam kararı verilen onlarca IŞİD kadın mensubunun çoğu Türkiye, Rusya, Fransa, Almanya ve diğer Orta Asya ülkeleri uyruklusudur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.