Irak Meclisi’nden ABD’ye misilleme kararı

  • 30 Ocak 2017
  • 975 kez görüntülendi.
Irak Meclisi’nden ABD’ye misilleme kararı

Irak Meclisi ABD’nin Irak dahil 7 Müslüman ülke vatandaşlarına getirdiği ‘vize yasağı’ uygulamasına misilleme yapılmasını istedi. Irak Dışişleri Bakanlığı da ABD’den kararını gözden geçirmesini istedi.

 Irak Meclisi’nde yapılan oylama sonucunda, hükümetten ABD’ye ‘vize yasağı’ nedeniyle misilleme yapılması istenmesi kararının alındığını söyledi.

Milletvekillerinin hükümetten ABD vatandaşlarının Irak’a alınmamasını istediği belirtildi.

Irak Dışişleri Bakanlığı da ayrı bir açıklama yaparak ‘üzüntü’ duyduğu kararın ABD yönetimince gözden geçirilmesini istedi.

2 ülke arasındaki IŞİD ile mücadeledeki işbirliğinin hatırlatıldığı açıklamada ” Yeni ABD yönetiminin bu yanlış kararı gözden geçirmesi gerekiyor” dendi.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el Caferi’nin ABD’nin Irak büyükelçisini bakanlığa çağırarak bu konudaki memnuniyetsizliği ileteceği açıklanmıştı.

57 ülkenin üye olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) da Trump’ın ‘vize yasağı’ kararından ‘derin endişe’ duyduğunu açıkladı.

‘Savaştan ve ayrımcılıktan kaçan çok sayıda insanın haksız şekilde bu karardan etkilendiğinin’ vurgulandığı açıklamada “Bu tarz ayrımcı ve seçici eylemler sadece aşırılıkçıların radikal söylemlerini cesaretlendirmeye hizmet eder ve kritik bir zamanda terör ve şiddet yanlılarını daha da körükler” dendi.

Açıklamada ABD’den kararını gözden geçirmesi de istendi.

ABD Başkanı Donald Trump cuma günü göçmen alımı programını 120 günlüğüne, Suriyeli mültecilerin alımını süresiz olarak durdurmuş ayrıca Irak dahil 7 ülkenin vatandaşlarının ABD’ye girişini 90 günlüğüne yasaklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.