Irak Nuceba Hareketi: Büyük Şeytan Amerika Haşd-İ Şaabi’yi Irak-Suriye Sınırından Uzaklaştırma Planı Yapıyor

  • 07 Haziran 2018
  • 1.574 kez görüntülendi.
Irak Nuceba Hareketi: Büyük Şeytan Amerika Haşd-İ Şaabi’yi Irak-Suriye Sınırından Uzaklaştırma Planı Yapıyor

Irak Nuceba Hareketi, Amerika kuvvetlerinin Suriye’den Irak’a silahlı kişileri girdirme çabalarının olduğu yönünde ellerinde kesin belgeler olduğunu açıkladı.

Irak’ın El-Maadi Gazetesi, Nuceba hareketi liderlerinden Halim el-Musevi’den naklen şunları yazdı: ‘Amerika’nın Irak’ta yeni bir kaos çıkarma ve Suriye’den Irak’a silahlı kişileri geçirme yönünde yeni bir planı var. Bu bağlamda Haşd-i Şaabi kuvvetleri taktiki olarak Suriye ile ortak sınırlarda güvenliği sağlamak için baskı yapacaktır.

Amerika kuvvetleri sınırların kendi meydanları olması için Haşd-i Şaabi kuvvetlerini sınırlardan uzak tutmak istiyor. Esaib Hareketinin elinde Amerika’nın IŞİD’i desteklediğine ve uçaklarının Tiktit’in doğusunda tekfircileri desteklemek için iniş yaptığına dair kanıtları vardır.’

Nuceba’nın bu lideri, sınırların güvenliği ve korunması için bu harekete gelişmiş teçhizatlar verilmesini isteyerek şunları söyledi: ‘Parlamento daha önce de yabancı kuvvetlerin Irak’ta askeri üs kurmasına karşı çıkmıştı.’

2017 yılı Mayıs ayının sonunda, Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Suriye sınırında güvenliği sağlamak ve IŞİD teröristlerini Irak’tan Suriye ile sınır bölgelere doğru uzaklaştırmak için Haşd-i Şaabi kuvvetleriyle koordine sağlanarak yeni bir planın yapıldığını açıklamıştı. O günden itibaren Bedir Teşkilatına bağlı iki tugaylık ve Ensar-ı el-Akide isimli bir tugaylık, Haşd-i Şaabi çerçevesinde Suriye’nin Neyneva ile ortak sınırlarının bir kısmını korumak için Sincar’daki Haşd-i Şaabi kuvvetlerinin yanında sorumluluk almıştır.

Ordu ve sınır kuvvetleri de Suriye ile el-Anbar eyaletinin ortak sınırlarında konuşlanmışlardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.