Irak Ordusu 4 Köyü Daha IŞİD Teröristlerinden Temizledi…

  • 03 Ocak 2015
  • 770 kez görüntülendi.
Irak Ordusu 4 Köyü Daha IŞİD Teröristlerinden Temizledi…

Irak Silahlı Kuvvetleri Musul’un güneydoğusundaki Mahmur Kazasına bağlı 4 köyü IŞİD terör örgütü çetelerinden temizledi.

Irak Savunma Bakanlığı yayınladığı açıklamada, ortak silahlı kuvvetlerin Tel el Şair, Aşağı Cuveyzat, Yukarı Cuveyzat ve Sultan Abdullah Köylerini kurtardıklarını ve bu bölgedeki operasyonların sürdüğünü ifade etti.

Öte yandan, IŞİD terör örgütünün vahşetini ve barbarlığını ortaya seren portrede, bir terör grubu Irak’ın kuzeyindeki Musul kentinde en eski mescitlerden birini havaya uçurdu ve 10 camiyi daha havaya uçurma tehdidinde bulundu.

Musullu kaynaklar basın demeçlerinde, IŞİD teröristlerinin Faruk Semtindeki “Sultan Veys” Mescidini yerleştirdikleri bomba düzenekleri kanalıyla havaya uçurduklarını söyleyerek mescit inşa tarihinin 1838 olduğunu ve Ninava’da tarihi en eski mescitlerden biri olduğunu ifade ettiler.

Bu arada Bağdat Operasyonlar Komutanlığı, başkentin muhtelif bölgeleri ve çevresinde çok sayıda teröristin öldürüldüğünü, bir zırhlı aracın imha edildiğini bazı bomba düzeneklerinin de etkisiz hale getirildiğini ilan etti.

Komutanlıktan yayınlanan beyanda, Irak güvenlik güçlerinin ordu uçakları desteğinde IŞİD terör örgütü toplanma merkezlerine düzenlediği saldırıda 8 teröristi öldürdüklerini bazı teröristleri de yaraladıklarını söyledi.

Beyan, söz konusu saldırıda ayrıca, bir intihar eylemcisi teröristin güvenlik gücünü hedef almak için kullandığı bomba yüklü bir aracı imha ettiklerini ve Bağdat’ın kuzeyindeki “Tel el Deyr” ve “Albu Assaf” bölgeleri dahilinde IŞİD’e tabi silah, teçhizat ve cephaneye de el koyduklarını söyledi.

Beyan, Irak güçlerinin Bağdat’ın batısında bir aracı içindeki teröristlerle birlikte tamamen etkisiz hale getirdiklerini, bir başka gücün Başkent güneyindeki el Hammam ve el Luc Bölgelerinde iki bomba düzeneğini etkisiz hale getirdiklerini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.