Irak Ordusu Felluce’de İlerliyor

  • 02 Haziran 2016
  • 850 kez görüntülendi.
Irak Ordusu Felluce’de İlerliyor

Felluce’de Irak ordusu operasyon komutanlığı, Irak ordusunun el-Anbar’ın batısında terör örgütü IŞİD’e karşı önemli başarılar elde ettiğini bildirdi.

SKY News’e göre, Felluce’de Irak ordusu operasyon komutanı Abdulvahab el-Saidi yaptığı açıklamada, Felluce’de çok iyi ilerleme kaydettiklerini ve halihazırda da çatışma bölgelerinde sivillerin zarar görmemesi için onları çatışma bölgelerinden uzaklaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

El-Saidi, Irak ordusunun teröristlere karşı gücünü Remadi’de çok iyi şekilde gösterdiğini belirterek, terörizmle mücadele özel birlikleri olmak üzere Irak ordusunun her türlü imkanlara sahip olduğunu ama operasyonların halkın can güvenliğinin sağlanması için bütün titizlikle devam ettiğini bildirdi.

Bu arada Irak gönüllü güçler komutan yardımcı Ebu Mehdi el-Mühendis de, dün gece yaptığı açıklamada, Irak güçlerinin Felluce’nin merkezine girdiğini ve devlet binalarını kontrol altına aldıklarını ve şehrin tamamen kuşatma altına alındığını, teröristlerin halihazırda büyük bir yenilgiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Sözkonusu yetkili, bölge halkını çatışmaların olduğu yerlerden güvenli bölgelere intikal ettirmeye başladıklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.