Irak Ordusu IŞİD’in Son Kalesini de Fethetmek Üzere

  • 14 Haziran 2017
  • 1.274 kez görüntülendi.
Irak Ordusu IŞİD’in Son Kalesini de Fethetmek Üzere

Irak ordusuna bağlı direniş güçleri, Musul’un ‘‘Hayyu’ş-Şifa’’ mahallesini kurtarma görevini üstlendi.

Irak terörizmle mücadele timleri ve Federal polis güçleri ‘‘Hayyu’ş-Şifa’’ mahallesini tavaf ederek, Eski Musul da ki ‘‘el-Meydan’’ ve ‘‘Şeyh Fethi’’ adlı iki mahalleye nüfuz etmeyi başardı.

Musul savaşı ‘‘Hayyu’ş-Şifa’’ mahallesine ulaşmış durumda. Eski Musul’da 4 kilometrekareden daha az bir alana sahip ‘‘Hayyu’ş-Şifa’’ mahallesi, tekfirci terör örgütü IŞİD’in son sığınağı olarak bilinmekte. Tekfirci terör örgütüne bağlı keskin nişancıların, yüksek binaların üzerlerine yerleştirilmesi operasyonu güçleştiriyor.

Tekfirci keskin nişancıların evlerin ve binaların çatılarında siper almaları savaşı evlerin çatılarına doğru çekmiş durumda. Operasyonu yöneten Iraklı komutanlardan biri yaptığı açıklamada; tekfirci terör örgütü militanlarının çekilmeden önce birçok evde bombalı tuzak kurduklarını ve şimdiye dek onlarca bombalı tuzağın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Tekfirci teröristlerin, Musul’da ki mahallelerden çekilmeden önce Irak direniş güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmak için yollara, kaldırımlara ve evlere bombalı tuzak kurduğu belirtiliyor.

Tekfirci terör örgütü IŞİD, takriben 3 yıl önce Irak’ın 1/3’ini işgal etmeyi başarmıştı fakat Irak ordusu ve gönüllü halk birlikleri olarak bilinen ‘‘Haşdi Şabi’’ mücahitlerinin amansız mücadelesi sonucu, işgal edilen toprakların büyük bir bölümü kurtarıldı.

Hâlihazırda Neyneva eyaleti, Anbar ve Kerkük’ün çok az bir bölümü IŞİD’in kontrolünde. Irak gönüllü halk birlikleri komutan yardımcısı ‘‘Ebu Mehdi el-Mühendis’’ son yaptığı açıklamada; Haşdi Şabi mücahitlerinin şimdiye dek 983 köy ve kasabayı kurtardığını duyurdu.

El-Mühendis ’in açıklamalarına göre; Irak gönüllü halk birlikleri şimdiye kadar 983 köy, 16 kasaba, 8 bölge, 7 havalimanı, 7 askeri üs ve çok sayıda askeri garnizonu özgürlüğüne kavuşturmayı başardı.

Ebu Mehdi el-Mühendis ‘‘Haşdi Şabi’’ mücahitlerinin başlatmış olduğu operasyonlar kapsamında, Irak genelinde 25 bin kilometrekare alanın kurtarıldığını belirtti.

Hâlihazırda ‘‘Haşdi Şabi’’ mücahitleri Irak-Suriye sınırı arasında 1500 kilometrelik alanın güvenliğini sağlamakla görevlendirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.