Irak ordusu Musul’da ilerlemesini sürdürüyor

  • 13 Haziran 2017
  • 1.061 kez görüntülendi.
Irak ordusu Musul’da ilerlemesini sürdürüyor

Neyneva operasyon komutanı tümgeneral Abdulemir Reşid Yarallah, Irak silahlı güçlerinin Musul’da ilerlemesini sürdürdüğünü ve bir çok köyü de teröristlerden temizlediklerini söyledi.

El’Alem kanalının verdiği habere göre, tümgeneral Abdulemir, Musul’un el’Mahlebiye bölgesinin doğusunda bir çok köyün teröristlerin sultasından kurtarıldığını belirtti.

Bu arada Irak federal polis komutanı Şakir Cevdet de, Musul kentinin sağ yakasında bulunan el’Zencebil mahallesinin kurtarıldığını ve Irak güçlerinin eş’Şifa hastanesini teröristlerden kurtarmak için ilerlemesini sürdürdüğünü söyledi.

Diğer yandan alınan bir başka habere göre, Irak ordusu ve IŞİD teröristleri arasında çatışmaların yaşandığı bölgelerde halkın su, gıda ve ilaç sıkıntısı çektiği bildiriliyor.

Bu doğrultuda son iki günde Musul’da 7 Iraklı, su, ilaç ve gıda sıkıntısından dolayı hayatını kaybetti.

Bir hastane kaynağı da, muhasara altındaki ‘eski Musul’ bölgesindeki ailelerin durumlarını ise muassır tarihin en kötü faciası olarak niteledi ve gıda yokluğunun halkın canını aldığını ve 7 aydır devam eden muhasaradan dolayı gıda stoklarının bittiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.