Irak Ordusu Selahaddin kentinde İlerlemesine Devam Ediyor.

  • 15 Mart 2015
  • 867 kez görüntülendi.
Irak Ordusu Selahaddin kentinde İlerlemesine Devam Ediyor.

Irak ordu güçlerinin  terör örgütü IŞİD aleyhinde Selahaddin kentinde geçen Salı günü başlattığı operasyonların devamında   terör örgütüne ağır kayıp ve hasar verdirdiği anlaşılıyor.

El’Meyadin muhabirinin Irak güvenlik kaynaklarına  dayanarak verdiği habere göre, Irak ordusu dün halk güçlerinin desteğinde, Tikrit’in etrafında  IŞİD terör örgütü mevzilerine yönelik kapsamlı operasyonlarda  en az 34 teröristi öldürdü ve  ayrıca onların askeri teçhizatlarına da önemli oranda hasar verdiler.

Bu arada Irak ordusuna bağlı lojistik  keşif uçaklarının ise terör örgütünün bölgedeki mevzilerini ve hareketliliğini yakın takibe aldığı  ve alınan bilgilere göre  Irak ordusunun halk güçleri desteğinde terör örgütüne  operasyonlar düzenlediği anlaşılıyor.

Irak ordusunun Tikrit’in  kuzeydoğusunda  yer alan  Acil petrol  meydanlarını teröristlerin işgalinden kurtardığı anlaşılıyor.

SKY News kanalı da, el’Anbar eyaletinin merkezi Remadi’de  teröristlerle mücadele binasında patlama meydana geldiğini  ve  patlamada bazı Iraklıların öldüğü ve yaralandığını bildirdi.

El’Alem kanalı da, verdiği haberde, Tikrit’in doğusunda içinde 20 cesedin bulunduğu bir toplu mezarın ortaya çıkarıldığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.