Irak Ordusu ve Halk Birlikleri Geniş Çaplı Operasyona Hazırlanıyor…

  • 28 Şubat 2015
  • 731 kez görüntülendi.
Irak Ordusu ve Halk Birlikleri Geniş Çaplı Operasyona Hazırlanıyor…

Irak ordusu, IŞİD’e karşı geniş çaplı operasyonlara hazırlanıyor. Savunma Bakanı el-Ubeydi, hazırlıkları yerinde görmek için Selahaddin iline bağlı Taci bölgesindeki askeri birlikleri ziyaret etti.

Alınan bilgilere göre Iraklı Bakan Ubeydi, IŞİD’e karşı savaşmak için konuşlandırılan Taci’deki askeri birlikleri denetledi. Ubeydi, burada komutanlarla toplantı yaparak, operasyon hazırlıkları ve sıkıntılı bölgelerdeki güvenlik durumuna ilişkin bilgi aldı. Ubeydi ve komutanların, harita üzerinde çalışmaları dikkati çekti. Selahaddin ve çevresindeki IŞİD yönelik başlatılması beklenen operasyon hazırlıklarını da inceleyen Ubeydi, komutanlarla harekat sırasında kullanılacak askeri mühimmat ve diğer ihtiyaçları konuştu.

Irak ordusu ve halk milislerinden oluşan Halk Toplulukları’nın, uzun süredir IŞİD’in elinde bulunan Selahaddin ilini kurtarmak için operasyon hazırlığında olduğu biliniyor. Savunma Bakanı Ubeydi, daha önceki açıklamalarında, kentin ne zaman kurtarılacağına ilişkin tarih vermekten kaçınmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.