Irak Ordusu ve PeÅŸmerge’den 3 Yıl Sonra Ortak Operasyon

  • 11 Temmuz 2020
  • 3.167 kez görüntülendi.
Irak Ordusu ve PeÅŸmerge’den 3 Yıl Sonra Ortak Operasyon
  Irak’ta, merkezi hükümete baÄŸlı güçler ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimine (IKBY) baÄŸlı PeÅŸmerge güçleri, 3 yıl aradan sonra ilk defa terör örgütü IŞİD’in Ä°ran sınırına yakın kırsal bölgelerdeki hedeflerine ortak bir operasyon baÅŸlattı.
Irak ordusu Ortak Operasyonlar Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Abdulemir Kamil eş-Şamari, yayımladığı yazılı açıklamada, ülkenin doğusundaki Diyala vilayetinde Irak merkezi hükümeti ile IKBY arasında bulunan 17 bin metrekarelik alanda askeri bir operasyonun başlatıldığını bildirdi.
Operasyonun hedefini IŞİD’in komÅŸu Ä°ran sınırına yakın kalıntıların temizlenmesi olarak açıklayan Åžamari, Diyala vilayetinde istikrar ve güvenliÄŸin saÄŸlanmasını amaçladıklarını ifade etti.
IKBY ve Irak merkezi hükümetinini 2017’den bu yana ilk defa İŞİD’e yönelik ortak bir operasyon gerçekleÅŸtirdiÄŸine dikkati çeken Åžamari, PeÅŸmergenin, Irak ordusunun, polisin, HaÅŸdi Åžabi güçlerinin katıldığı harekata Irak’a ve uluslararası koalisyon güçlerine ait savaÅŸ uçaklarının da destek verdiÄŸini kaydetti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.