Irak Ordusunun Musul Operasyonundaki İlk Hedefi Dicle Nehri Boyunu Ele Geçirmek

  • 24 Mart 2016
  • 783 kez görüntülendi.
Irak Ordusunun Musul Operasyonundaki İlk Hedefi Dicle Nehri Boyunu Ele Geçirmek

Irak’ın ikinci büyük kenti Musul’u IŞİD’ten geri alma operasyonunun ilk aşamasında hedefin Dicle Nehri’ne ulaşmak olduğu bildirildi.

Musul Vilayet Meclisi Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan, yaptığı açıklamada, operasyonun Musul’un güney ve doğu cephelerinden başladığını belirtti.

“Operasyonun ilk aşamasındaki amaç Dicle Nehri’ne ulaşmak” diyen Kaplan, bu başarıldığı takdirde operasyonun ikinci aşaması için hazırlıklara başlanacağını kaydetti.

Kaplan, zor şartlar altında ilerlediğini kaydettiği operasyona Irak ordusu, polis güçleri, Musullu Sünni güçlerden oluşan Haşdi Vatani’nin katıldığını ve Peşmerge güçlerinin destek verdiğini söyledi. Kaplan, operasyona katılan Haşdi Vatani güçlerinin sayısının 600 ile bin arasında olduğunu belirtti.

Irak’ta Musul’u IŞİD’ten kurtarma operasyonunun üç cepheden başlatıldığı bildirilmişti. Irak Savunma Bakanlığı’na bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından bu sabah yapılan açıklamada, operasyonun Musul Operasyonları Komutanlığı ile ona bağlı birlikler ve Direniş milislerinden oluşan Haşdi Şabi’nin katılımıyla üç cepheden başlatıldığı belirtilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.