Irak parlamento başkanından İran’a teşekkür

  • 11 Nisan 2018
  • 983 kez görüntülendi.
Irak parlamento başkanından İran’a teşekkür

Irak parlamento başkanı dün Bağdat’ta İran’ın Irak büyükelçisi İrec Mescidi ile görüşmesinde, İran’ın terörizm ile mücadele ve Irak’ın sebatı ve güvenliği konusunda Irak’a yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Selim el’Cuburi, Irak ve İran’ın ortak maslahat ve çıkarlarının olduğunu belirterek bütün alanlarda ilişkilerin geliştirilmesini istedi.

Sözkonusu görüşmede İran büyükelçisi de, ikili ilişkilerin geçmişe göre daha da gelişmesini isterken İran’ın, Irak’a terörizmle mücadele döneminde yardım ettiği gibi Irak’ın kalkınma ve yeniden yapılanması döneminde de Irak halkı ve devletinin yanında yer alacağını söyledi.

Bilindiği gibi ABD ve batılı ülkeler ile onların bölgedeki işbirlikçisi Arabistan gibi ülkelerin mali ve askeri destekleri sayesinde terör örgütü IŞİD, 2014 yılında Irak’ın kuzeyi ve batısında çok büyük bölgeyi işgal etmiş ve akla hayale gelmeyecek cinayetler işlemiştir.Bunun ardından Irak devletinin talebi üzerine İran İslam Cumhuriyeti, Irak’ta terörizmle mücadele konusunda Irak’a askeri müsteşarlık hizmetinde bulunmuştur.

Irak güçleri 17 Kasım 2017 tarihinde ise İran’ın müsteşarlık hizmetleri sayesinde terör örgütünün kontrolündeki Irak’ın batısında yeralan el’Anbar bölgesini geri almış ve böylece bu örgütün Irak’ta işini bitirmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.