Irak parlamentosu Türkiye’ye tepkili

  • 05 Haziran 2015
  • 761 kez görüntülendi.
Irak parlamentosu Türkiye’ye tepkili

Irak parlamentosu, Türkiye tarafından Fırat suyunun kesilmesinin facia boyutundaki sonuçları hakkında uyarıda bulundu.
El-Menar TV kanalının bugün verdiği haberde, Bağdat va Ankara arasındaki gerginliğin, Türkiye’nin Fırat suyunu kesmesi ile açığa çıktığı, Irak meclisinden bazı milletvekillerinin bu olaya tepki göstererek, bu hareketin sonuçları hakkında Ankara’ya uyarıda bulundukları belirtildi.
Irak parlamentosunda koalisyon güçleri üyesi Ziya el-Mu’ini yaptığı açıklamada, Türkiye’nin son kararının kesinlikle kabul edilemez olduğunu, özelikle Irak’ın çok kötü bir durumda geçmekte olduğu bir dönemde Irak ve bölgede istikrarsızlığa sebep olacağını belirtti.
Hukuk devleti koalisyon üyesi Muhammed el-Basri de Türkiye hükümetinin bölge ülkelerine karşı komplo kurmaya çalıştığını, Fırat suyunu kesmenin de Irak hükümetine baskı uygulayarak, Ankara’ya ucuz petrol satmaya ve terörist IŞİD grubuna yardım hedefi ile yapıldığını söyledi.
Iraklı milletvekilleri BM ve uluslararası kuruluşlardan olaya müdahalede bulunarak Ankara’ya baskı uygulamakla, Türkiye’yi iki ülke arasındaki anlaşmaya uymaya zorlamalarını istediler.
Türkiye Fırat nehri suyunu keserek, Iraklıların tarım arazilerine büyük hasarlar verirken, bölgede insani facianın yaşanması ve çeşitli sorunları baş göstermesine sebep olmakta.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.