Irak savunma bakanlığı sözcüsü: Türkiye askeri güçlerinin kayıtsız şartsız derhal Irak’tan çekilmeleri gerek

  • 05 Şubat 2016
  • 822 kez görüntülendi.
Irak savunma bakanlığı sözcüsü: Türkiye askeri güçlerinin kayıtsız şartsız derhal Irak’tan çekilmeleri gerek
Irak halkı, tekrar Türkiye’nin askeri varlığına karşı çıktılar ve Irak’taki Türkiye askeri güçlerinin derhal çekilmesini istediler.

Irak savunma bakanlığı sözcüsü Nesir Nuri, dün el’Fırat News haber ajansına yaptığı açıklamada, Türkiye tarafından Irak’ın toprak bütünlüğü ve hakimiyetinin çiğnendiğini belirterek, Türkiye askeri güçlerinin kayıtsız şartsız derhal Irak’tan çekilmeleri gerektiğini söyledi.

Irak savunma bakanlığı sözcüsü, Türkiye’nin bu ihlaline karşı Bağdat hükümetinin diplomatik yoldan itirazlarını sürdürdüğünü belirterek, elbette bu durumun dışında Irak hükümetinin elinde başka seçeneklerin de olduğunu söyledi.

Lübnan el’Menar televizyon kanalı, dün verdiği haberde, Türkiye savaş uçaklarının Irak’ın kuzeyinde bazı bölgelere düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivilin öldüğü ve yaralandığını bildirdi.

Türkiye, PKK güçlerini bahane ederek saldırılar düzenlediğini iddia ederken, Irak hükümeti, Türkiye’nin bu girişimini Irak’ın hava sahası ve toprak bütünlüğünün çiğnenmesi olduğunu bildiriyor. Bu arada Türkiye daha önce de Musul yakınlarında Beşika bölgesine yüzlerce asker konuşlandırmış ve bu durum Irak hükümeti ve halkının sert itirazına neden olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.