Irak-Suriye sınırlarına “Güneşin Ateşi” füze sistemi yerleştirildi

  • 19 Temmuz 2018
  • 1.714 kez görüntülendi.
Irak-Suriye sınırlarına “Güneşin Ateşi” füze sistemi yerleştirildi

Iraklı kaynaklar, IŞİD’in yeni saldırı planlarına karşı koymak amacıyla Irak-Suriye sınırlarına “Güneşin Ateşi” füze sisteminin konuşlandırıldığını bildirdiler.

Sputnik’in dün geçtiği habere göre Iraklı kaynaklar, Irak-Suriye sınırlarına TOS-1 İ olarak bilinen “Güneşin Ateşi” isimli füze sisteminin Suriye yönetiminin muvafakatıyla yerleştirildiğini ve bundan amacın, son dönemlerde iki ülke sınırlarında bir takım saldırı planları içinde olan IŞİD terör örgütüne karşı mukabele etmek olduğunu bildirdi.

Rusların “Güneşin Ateşi” olarak tanımladıkları TOS-1 İ isimli füze sistemi, düşman güçleri ve teröristlerin ağır ateş altına alınması , askeri birlikler ve tank bateryalarının hedef alınması amacıyla yapılmıştır.

Irak sınır güvenlik güçleri komutanı Hamit Abdullah İbrahim bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada Irak’ın da diğer bütün dünya ülkeleri gibi kendi sınırlarını korumak ve güvenliği sağlamak amacıyla bir takım stratejik girişimlerde bulunmakta olduğunu ve bu sistemle bundan böyle teröristler ve kaçakçıların artık kolay bir şekilde sınır şeridini geçemeyeceklerini bildirdi.

Irak Suriye ile 600 km. uzunluğunda ortak sınıra sahiptir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.