Irak: Suriye’nin Arap Birliği üyeliğinin askıda kalması yanlıştır

  • 19 Ocak 2019
  • 1.464 kez görüntülendi.
Irak: Suriye’nin Arap Birliği üyeliğinin askıda kalması yanlıştır

Irak dışişleri bakanı Muhammed el’Hekim, Beyrut’ta Arap Birliği İktisadi Konferansı hazırlık oturumu kulisinde Lübnan dışişleri bakanı Cebran Basil ile görüşmesinde, Suriye’nin Arap Birliği üyeliğinin askıda kalmasının yanlış olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Hekim, Irak yönetiminin Suriye’nin Arap Birliği’ne tedrici olarak dönmesi için çabalarını sürdüreceğini söyledi.

Irak dışişleri bakanı, halihazırdaki ihtilafın fazla olmadığını ve bunun çözüleceğine inandığını söyledi.

Sözkonusu oturumda konuşan Lübnan dışişleri bakanı ise Suriye’nin Arap Birliği’nde olmamasının büyük kayıp olduğunu ve bunun çok açık bir şekilde hissedildiğini söyledi.

Arap Birliği, 2011’de Suriye’de buhranın başlamasının ardından Arabistan ve BAE’nin Suriye’ye yönelik baskıları doğrultusunda Suriye’nin Arap Birliği’ndeki üyeliğini askıya aldı ve Arap ülkelerinin çoğu Suriye’deki büyükelçiliklerini kapattılar.

Ama, şimdi Suriye devletinin Arap ve Batı destekleri teröristlere karşı zaferinin ardından Arap ve bölge ülkeleri tekrar Suriye ile ilişkileri başlatma yönünde çabalarını başlatırlarken bazı ülkeler de büyükelçiliklerini yeniden açmaya başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.