Irak, Suudi Arabistan Tarafından Terör Örgütü IŞİD’e Yardım Toplanmasına İtiraz Etti

  • 12 Haziran 2016
  • 716 kez görüntülendi.
Irak, Suudi Arabistan Tarafından Terör Örgütü IŞİD’e Yardım Toplanmasına İtiraz Etti

Irak, Suudi Arabistan tarafından terör örgütü IŞİD’e yardım toplanmasına itiraz etti.

İRİB ajansına göre, Irak dışişleri bakanlığı, Arabistanlı bazı gruplar tarafından terör örgütü IŞİD için yardım toplanmasına itiraz ederek, Suudi rejiminden bu gibi kriz çıkarıcı girişimler hakkında bilgi istedi.

Irak dışişleri bakanlığı ayrıca Suudi rejiminden, Irak güvenlik güçlerinin bir bölümünü oluşturan Irak gönüllü güçler aleyhinde yapılan çirkin açıklamalara da son verilmesini istedi.

Irak dışişleri bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride, Arabistan’da IŞİD için yardım toplanmasının açık bir şekilde BM Güvenlik Konseyi kararnamelerinin ihlali olduğu kaydedildi.

Arabistan dışişleri bakanlığı sözcüsü Mansur et’Turki geçen cuma günü yaptığı açıklamada, Irak gönüllü güçlerinin Felluce’nin kurtarılması operasyonlarına katılmasının, Arabistan halkının IŞİD’e mali yardım toplamasına neden olduğunu söylemişti.

Arabistan başta olmak üzere Irak’ın düşmanları Irak gönüllü güçlerinin İran’a bağlı olduğu yönünde propaganda yaparak tefrika çıkarmaya çalışıyorlar.

Suudi rejimine bağlı basın yayın kuruluşları, Felluce’de Irak gönüllü güçlerinin varlığını ve bu kentin teröristlerden kurtarılmasını, Şii ve Sünniler arasında bir savaş gibi göstermeye çalışıyorlar ve bu yolla Arap ülkeleri halklarının duygularıyla oynuyorlar ve Felluce’de Sünnilere yardım adı altında terörist IŞİD örgüte yardım yapılması çağrısında bulunuyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.