Irak: Trump’ın nükleer anlaşma kararı aptalca

  • 16 Mayıs 2018
  • 1.203 kez görüntülendi.
Irak: Trump’ın nükleer anlaşma kararı aptalca

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, ABD’nin tek taraflı olarak anlaşmadan çekilme girişiminin “son derecede aptalca bir karar” olduğunu belirtti.
Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, bugün yaptığı açıklamada gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Caferi, nükleer anlaşma hakkında, ABD’nin tek taraflı olarak anlaşmadan çekilme girişiminin “son derecede aptalca bir karar” olduğunu belirtti.

“ABD, nükleer anlaşmadan çekilip ayını zamanda elçiliğini Kudüs’e taşıyarak büyük bir hata yaptı. Beyaz Saray yetkililerinin dürüstlüğü tüm dünya gözünden düştü” diyen Caferi, şunları kaydetti: Dünyadaki herhangi bir ülkenin güvenilirliği, verdiği taahhütler ve yükümlülüklerine ne kadar sadık olduğuna bağlıdır.

ABD’nin nükleer anlaşma tutumunun çok zayıf olduğunu ifade eden Caferi, “Umarım Washington yönetimi bu duruşunu gözden geçirerek hatalarını düzeltir” açıklamasını yaptı.

Caferi, ABD’nin nükleer anlaşmadan ayrılmasının Kudüs kararı gibi Irak’ta dahil olmak üzere bölgeyi kötü yönde etkileyeceğini dile getirdi.

Iraklı yetkili, Washington yönetiminden büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma girişimini yeniden gözden geçirmesini isteyerek, “Bu ülke adalet, güvenlik ve barış isteyen tüm dünya devletleriyle aynı yönde adım atmalı” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.