Irak Türkmen Cephesi: Türkmenlere soykırım yapılıyor

  • 14 Mart 2016
  • 1.006 kez görüntülendi.
Irak Türkmen Cephesi: Türkmenlere soykırım yapılıyor

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi, Yürütme Kurulu Üyelerini toplayarak, acil toplantı düzenledi. Toplantıda sonrası yayınlanan bildiride, “Türkmen nahiyesi Tazehurmatu’ya kimyasal silahla yapılan saldırı insanlığı hedef alan bir toplu soykırımdır ve terör örgütü IŞİD’in uyguladığı yeni bir yöntemdir” denildi.

Irak’ın Kerkük iline bağlı Türkmen Nahiyesi Tazehurmatu’ya IŞİD tarafından atılan kimyasal Sarin gazı ile Klor Gazı içeren roketler, dünya gündemine bomba gibi düştü. Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi, Yürütme Kurulu Üyelerini toplayarak, acil toplantı düzenledi. Toplantıda, son gelişmeler ve zehirli gazdan etkilenen ve hayatını kaybeden 3 yaşındaki kız çocuğu Fatma Semir ile yaralıların durumu ele alındı. Irak Türkmen Cephesi, durumla ilgili bir bildiri yayınladı.

Bildiride, “Türkmen nahiyesi Tazehurmatu’ya kimyasal silahla yapılan saldırı insanlığı hedef alan bir toplu soykırımdır ve terör örgütü IŞİD’in uyguladığı yeni bir yöntemdir. Hardal gazı ile yapılan kimyasal saldırıda son alınan bilgilere göre, 670 kişide çeşitli yaralar görünmüş ve bir Türkmen çocuğu ölmüştür. Yaralanan kişilerin arasında 7’sinin durumunun çok ağır olması nedeniyle Başkent Bağdat’ta tedavi altına alınmıştır. Irak Türkmen Cephesi, Türkmenleri hedef alan bu menfur saldırı ve etnik temizliğin sadece Türkmenlere yönelik olduğunu görmektedir. Bu nedenle Irak Türkmen Cephesi, bölgeyi Türkmenlerden boşaltmaya yönelik bir davranış olduğundan büyük endişe etmektedir” denildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.